28 października Samorząd Uczniowski, mając na uwadze między klasową integrację całej społeczności szkolnej, zorganizował Szkolny Dzień Dyni.
Tego dnia na szkolnym korytarzu ustawiona została foto – budka, wykonana przez uczennicę klasy 8 – Martynę Michalik. Cieszyła się ona dużym zainteresowaniem wśród uczniów klas młodszych i starszych. Toczyły się przy niej ciekawe rozmowy i zabawy, każdy chciał zrobić sobie zdjęcie.
W całej szkole za sprawą strojów uczniów i nauczycieli królował kolor pomarańczowy i dobry humor.
W ramach obchodów Dnia Dyni uczniowie mieli również okazję pogłębić swoje wiadomości na temat wartości odżywczych tego warzywa. Dynia zawiera witaminy A, B1, B2, C, PP, ponadto składniki mineralne, zwłaszcza fosfor, żelazo, wapń, potas i magnez oraz mnóstwo beta-karotenu, który w organizmie przekształca się w witaminę A. Zapobiega ona krzywicy u dzieci, wzmacnia wzrok, chroni przed nowotworami. Dynia bogata jest również w białko, a pestki dyni to najbardziej przystępne źródło organicznego, łatwo przyswajalnego, cynku.